Kandidater til NTVAs Ærespris 2014 – Frist 1. desember 2013

Norges Tekniske Vitenskapsakademi, NTVA, (www.ntva.no) har siden 2008 delt ut NTVAs Ærespris for banebrytende teknologi. Prisen er i form av et diplom illustrert av maleren Håkon Bleken. Diplomet deles ut under NTVA Teknologiforum som arrangeres i Trondheim i september hvert år. I statuttene legges det vekt på at vinneren må ha tilknytning til Norge og at produktet har betydning for norsk næringsliv. Innsatsen må være mer et konkret resultat enn en belønning for en livslang innsats.

Statuttene for NTVAs Ærespris ligger her
Mal for forslaget ligger
her

Vinnerne av NTVAs Ærespris har vært:

2008: Yngvar Lund for hans banebrytende arbeid i utviklingen av norsk datateknologi og for hans innsats i utviklingen av den grunnleggende internett-teknologien

2009: Knut Bjørlykke for grunnforsking på kompaksjon og diagenese av karbonatbergarter og finkorna sandsteiner

2010: Kåre Syvertsen og Arne Smedal for bidrag til utviklinga av to ulike banebrytende norske marintekniske konsept.

2011: Kjell Kristoffersen, Bjørn Angelsen og Kjell Arne Ingebrigtsen for innsats med å bygge opp et kunnskapsbasert, industrielt miljø knytt til bruk av ultralyd i medisinsk bildebehandling.

2012: Jon Gjedebo for utvikling og kommersialisering av det automatiserte boresystemet Cyberbase som er blitt standard for boreindustrien.

2013: Hans Christen Rønnevik for sin rolle i utviklingen av en ny letemodell som blant annet har førte til funnet av Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen.

Hans_Kristian_Ronnevik
Ærespriskomiteens leder Knut Åm (til venstre) overrekker diplom for NTVAs Ærespris 2013, medlemsdiplom og medlemsnål til Hans Christen Rønnevik, Trondheim 12. september 2013.

NTVA håper denne henvendelsen kan inspirere til en vurdering av mulige kandidater, og at dette resulterer i at vi mottar forslag til NTVAs Ærespris innen fristen 1. desember 2013.

Forslaget med vedlegg kan sendes til ntvamail@ntva.ntnu.no

Eller som brev til:
NTVA
Lerchendal gård
7491 Trondheim

Trondheim 11. oktober 2013
For NTVA, med hilsen
Hein Johnson
Generalsekretær
Tlf.: 73 59 08 63
Mb.: 930 28 805

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *