Miljøprøvebanken – en gullgruve for forskning

1. januar 2016 åpner Miljøprøvebanken for uttak og i den forbindelse ønsker Miljødirektoratet og Forskningsrådet å invitere forskere, forvaltning, næringsliv og andre interesserte til seminar om mulighetene som ligger i det unike arkivet.

Miljøprøvebanken ble etablert i 2012, men er fremdeles ukjent for mange. På seminaret 14. januar hos CIENS Toppsenter i Forskningsparken vil intensjonene og mulighetene i banken bli presentert. På seminaret vil du få høre om hvordan tilsvarende arkiver fungerer i våre naboland, hvilke forvaltningsbehov banken kan fylle og hvordan forskningsmiljøene ser på bidrag til fremtidig forskning. Seminaret vil være spesielt nyttig for forskere som arbeider med tidsserier med kjemiske parametere og som ønsker å benytte prøver fra Miljøprøvebankens arkiv i fremtidige prosjekter støttet av Forskningsrådet.

For mer informasjon og påmelding:  http://www.miljødirektoratet.no/no/Nyheter/Arrangementer/Seminar-Miljoprovebanken–en-gullgruve-for-forskning/

Verktøy

Miljøprøvebanken er et arkiv for miljøprøver for norsk natur. Det skal være et viktig verktøy i den nasjonale og internasjonale kampen mot miljøgifter. Prøvene samles inn fra dyr, mose, slam og luft og gir et unikt potensial for forskning basert på lange tidsserier i det norske naturmiljøet.

Miljøprøvebanken eies av Klima- og miljødepartementet, styres av Miljødirektoratet og driftes av Forskningssenter for miljø og samfunn (CIENS).

Vi håper å se mange av dere 14. januar! Hjelp oss gjerne med å formidle informasjon om seminaret til dine kollegaer ved å videresende denne invitasjonen!

 

Vennlig hilsen

Miljødirektoratet og Forskingsrådet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *