Kan fremtidens kreftbehandling skreddersys – og hva vinner vi på det?

Litteraturhuset, onsdag 4. februar kl 19:

«Kan fremtidens kreftbehandling skreddersys – og hva vinner vi på det?»

Kjøp billetter på nett for å unngå kø! http://www.litthusbergen.no

Professor Lars A. Akslen innleder. Han er leder av Centre for Cancer Biomarkers CCBIO ved Universitetet i Bergen og overlege i patologi ved Haukeland universitetssykehus. CCBIO er et senter for fremragende forskning med omlag 100 forskere i Bergen og et stort internasjonalt nettverk som samarbeider om ulike kreftprosjekter. Senteret etablerte nylig egen forskerskole for kreftforskning (CCBIO Research School for Cancer Studies) for å sikre god rekruttering for dette viktige arbeidet. Senteret kobler biomedisinsk forskning med etikk og helseøkonomi – hvilke prinsipper skal styre bruken av dyr kreftmedisin og hvordan kan det finansieres rettferdig?

«PRIORITERING BETYR Å SI NEI, IKKE SANT?»

Prioritering er vinterens tema i filosofisk poliklinikk. Det handler om rettferdig fordeling av godsakene, altså om makt, teknologi, penger og retorikk. Og like under overflaten ligger vanskeligere spørsmål: Hva er verdien av et liv, et levd år, et håp? Er «godsakene» så gode som vi tror? Hvor mye skal vi betale for helsetiltak som er trygghetsritualer uten målbar effekt på helsen? Og hvordan griper livsløgn, grådighet og egoisme inn i prioriteringspolitikken? Les pressemeldingen fra Prioriteringsutvalget (pdf)

OBS OBS: «KOMMUNIKASJON» PÅ LITTERATURHUSET 11. FEBRUAR KL 19:

Forfatter Edvin Schei møter programskaper Trond-Viggo Torgersen og professor Roger Strand, vitenskapsteoretiker og kampsportutøver, til samtale om legerolle, lege-pasient kommunikasjon og dannelsesprosesser i medisinen. http://www.litthusbergen.no/program/2015/02/lytt-legerolle-og-kommunikasjon/

SPENNENDE MØTER OM PRIORITERING I MARS OG APRIL:

.              Onsdag 4. mars. «Mange behov. Hva gjør vi først?» Stener Kvinnsland, administrerende direktør Helse Bergen.

.              Tirsdag 14. april. «Prioritering sett innenfra – hvordan oppstår spillereglene?» Ole Frithjof Norheim, leder av prioriteringsutvalget.

Velkommen i Filosofisk poliklinikk

http://www.uib.no/isf/filpol

Hilsen Edvin Schei
– som nylig utga boken «Lytt. Legerolle og kommunikasjon»
http://issuu.com/fagbokforlaget/docs/lytt?e=10085375%2F10412155

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *